U likes to click it~ click it~ She likes to click it~ click it~ Everybody likes to? CLICK IT~Tabung Kawen No.1

Assalammualaikum Bloggers :)

Ilmu Allah itu begitu luas,dan semua ilmu itu bukan hak milik mutlak kita. Jadi janganlah kita mendabik dada mengatakan akulah yg menemukan ilmu itu. Kita cuma menyampaikan :)

Di Kemaskini Pada 6 June 2010-Sebarang Komen Sila Tinggalkan di Shoutbox.TQ

Iklan percuma selama 5 jam disini! Tidak perlu daftar, ada ruang iklan yang kosong, korang sebat aje lah! Saiz Iklan: 100 x 100. Klik gambar 'Advertise Here' untuk memuatnaik iklan anda. Kalau ada banyak blog, sila letak satu je, kasi peluang kat orang lain nak letak.

Cara Masuk Website Yang Di Block



Memandangkan government kita dah melanggar hak asasi pengguna untuk menggunakan servis FileSharing, maka dengan ini di umumkan supaya jangan risau, ade caranya untuk bypass website yang di block tu. Enjoy!


Cara masuk website yang kena block.. setting dari pc je..

1. pergi "Control Panel"
2. click "Network Connections"
3. click "Local Area Connection" tulisan biru tu and click "Properties"
4. double click atau click properties utk "Internet Protocol (TCP/IP)" atau "Internet Protocol (TCP/IPv4)
5. mark "Use the following DNS Serve Adresses" yg kat bwh type "8.8.8.8" kat 1st column and "8.8.4.4" kat 2nd column and click OK


untuk windows 7..

Control Panel -> View Network and Status Tasks -> Local Area Connection -> Properties -> Click "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" then click properties -> Click use the following DNS serve adresses. 

Preffered DNS server : 8.8.4.4
Alternate DNS server : 8.8.8.8

Click OK! DONE! 


Kyosingcat.blogspot.com

1 comments:

Muhamad anuar Marsib said...

Terima kasih di atas perkongsian info..

Saya bau pertama kali berkunjung ke blog ini.. Blog awak memang menarik..

Salam perkenalan. Jom join dua segmen yang diadakan di blog CA. Wang tunai terkumpul berjumlah RM500 utk dimenangi.