U likes to click it~ click it~ She likes to click it~ click it~ Everybody likes to? CLICK IT~Tabung Kawen No.1

Assalammualaikum Bloggers :)

Ilmu Allah itu begitu luas,dan semua ilmu itu bukan hak milik mutlak kita. Jadi janganlah kita mendabik dada mengatakan akulah yg menemukan ilmu itu. Kita cuma menyampaikan :)

Di Kemaskini Pada 6 June 2010-Sebarang Komen Sila Tinggalkan di Shoutbox.TQ

Iklan percuma selama 5 jam disini! Tidak perlu daftar, ada ruang iklan yang kosong, korang sebat aje lah! Saiz Iklan: 100 x 100. Klik gambar 'Advertise Here' untuk memuatnaik iklan anda. Kalau ada banyak blog, sila letak satu je, kasi peluang kat orang lain nak letak.

Jadikan Browser Dual Screen


Tadaaa~ Nampak x gambar kat atas? Kali neh kyo nak berkongsi dengan u all semua cemana nak menjadikan skrin pelayar korang(browser) pecah dua  Dual Screen/Split Screen [tanpa plaster tu,hehee]. Haha Bestt siott~ Ape kelebihannya? Dengan cara ni u all~ akan dapat melihat 2 paparan website sekaligus dalam 1 skrin browser. Yahoo~ Boleh laa u all~ bukak FB dan tengok blue blog sekaligus pasnie, hehee.

Okay jom kite mulakan. Untuk jadikan paparan browser Dual Screen,apa yang u all~ harus lakukan cume perlu copy & amp;paste kan kod java dibawah ini ke bahagian address bar pada browser je.




                                        [ Paste kt sini taw~ ]

Sebaik sahaja u all~ memasukkan code tersebut dan tekan ENTER, 1 dialog box akan muncul untuk minta untuk masukkan link 1 dan link 2.

K jom kite cube, “Masukkan URL 1 = http://www.facebook.com ” dan ” Masukkan URL 2 = http://kyosingcat.blogspot.com/ ” Pastikan u all~ masukkan “http://“ sekali taw, barulah ianya berfungsi.

*PERHATIAN* Kod java mestilah dimasukkan setiap kali u all~ nak buka website yang baru. Kyo dah cuba pada browser firefox, google chrome dan Opera[Hehee ke 3-3 browser pon boleh guna skill neh].

Best tak tips neh? Selamat Mencube.

kyosingcat.blogspot.com 

14 comments:

kianfai87 said...

kyo, it seems the code doesn't work well for me =( how? I pasted on my mozilla and key in correct URL on link 1 and link 2. then It got no result, blank page . . . (Already open in new window)

Kyosingcat said...

ok, seems there r a typo error with the code before, kyo already fix it...hehee try again n leave ur comment k, Thx.

walk said...

haiyooo..
bnyak kli try,,
then blank page..
????
what happen?

kianfai87 said...

version beza? blank pange jugak hahaha =P

Anonymous said...

lawa lahh blog , background blog amik mane?cmne nk ltk shoutbox kt tepi tuhh?ngn nuffnang tuhh..hehe..buad entry cm2 boleh ? tq..

Kyosingcat said...

Errr...anonymous, i'll teach u on the next tutorial..stay tune! :)

Kyosingcat said...

Hai husna, caranye mudah je, kyo terangkan dalam 3 step.

Step 1 : copy n paste kod tu kt atas bahagian nak masukkan URL htp://

Step 2 : Masukkan URL website no.1 yg husna nak tgk, cth: http://kyosingcat.blogspot.com

Step 3 : Masukkan URL website no.2 yg husna nak tgk, cth: http://husna.blogspot.com

Tadaaa~ setel, harap kyo dah membantu kt situ :)

Fareast said...

I come in Peace~
bgtau aq scpt mungkin.. aq ade projek baik punye~ :)

Kyosingcat said...

hahaha kok iyer pon ade projek baek tu cube laa bg aku join venture sikett...sharing is caring, huhu :)

Fareast said...

dh lame aq nk buat projek nie.. tp tunggu dulu.. kite buat cara baik..

Fiero \^o^/ said...

sudah cube tp xleh~
so saya nk mogokk~~~~~!!